Isnin, 31 Mei 2010

KARANGAN RANGSANGAN(Gotong-Royong)

PERENGGAN LENGKAP

Karangan Rangsangan-Kebaikan Bergotong-royong


Aktiviti bergotong-royong telah diamalkan oleh masyarakat di negara kita sejak dahulu lagi.Terdapat banyak kebaikan jika amalan ini diamalkan oleh kita.

Antara kebaikannya ialah kita dapat mempercepat sesuatu kerja berbanding jika dilakukan secara bersendirian.Hal ini demikian kerana sesuatu tugasan kebiasannya dilakukan dalam jumlah yang ramai.

Selain itu, melalui aktiviti ini juga kita dapat menjimatkan kos dan masa untuk melaksanakan sesuatu pekerjaan.Sebagai contoh, kita tidak perlu membayar upah kepada mereka sekiranya melakukan kerja secara goton-royong .

Di samping itu, aktiviti ini juga dapat mengeratkan hubungan kejiranan di sesuatu kawasan perumahan.Tamsilnya, kita dapat mengenali dengan lebih rapat lagi jiran-jiran kita semasa menjalankan aktiviti ini.

Tuntasnya,kita haruslah terus menghidupkan budaya mulia ini agar amalan ini dapat diwariskan kepada generasi yang akan datang.

120 patah perkataan

60 ulasan:

  1. saya nak copy karnagn nihhh,...

    BalasPadam
    Balasan
    1. eh,mana ada

      Padam
    2. sayaaaaaaaaaaaaaa pun takkan lah tak boleh copy bolehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhlah

      Padam
    3. hish tak paham aku apa yg ko tulis ko ni keling ke

      Padam
    4. tak baik cakap orang cam tu

      Padam
    5. nk copy..

      Padam
  2. karangan ini baik dan sedap dibaca
    saya suka karangan ini !!
    :)

    BalasPadam
  3. babi babi babi
    mari makan bersama
    marilah allah yang berupa babi
    makanlah species kamu sendiri
    yang.........
    amat sedap
    tetapi amat..............busuk
    cibai puki fuck
    pui>>>>>>>>>>>>>>
    !!$$%#^&*@#@!#^#@!

    BalasPadam
    Balasan
    1. ya lo malay babi ni koya punya o0o

      Padam
    2. you son of BITCH AND FUCK FUCK FUCK

      Padam
    3. If you're being so hateful. Why are you in this page? Why the heck are you here? Haters gonna hate. Stupid racist people. and get nice grammar stupid people. GET A LIFE

      Padam
    4. aq sepak ko krg KAFIR,,,,,

      Padam
    5. x baik la

      Padam
    6. diam lah babi.stupid.tak beradap nak cakap f***

      Padam
    7. amaran dri si gadis...4 September 2012 9:54 PTG

      Woi....aq thulah ko bkan ISLAM,klau ye pown ko bkan ISLAM,agk2ah...
      Hormatlah agama org laen jgk.... Ke ko ISLAM tpi ko jahil???? Ko tak thu ke negare nie maju ngan bangse ISLAM????
      ~AQ HRP LAH,KO BRUBAH N KLAU KO BKAN ISLAM,HARAP KO BLEH CONVERT ISLAM~

      Padam
    8. ya ALLAH murka lah org yg menghina mu ya ALLAH

      Padam
    9. aku rase otak die dh tak btul

      Padam
    10. Sedap la karangan ni...nice :)

      Padam
    11. Ehhh..karangan yg pasal bergotong royong tu

      Padam
    12. allahu akhbar ape ni mulut pnyer main kurang ajar ko x prnh di ajr ole ibu bape kau ker hahhhhhhhhhhhhhh......................kalo aq tau sape buat ni awas la aq akn bunuh kau fhmmmmmmmmmmmmmmm...................................................................................................................................................................................

      Padam
  4. sorry sorry

    BalasPadam
  5. the karangan was so help for me

    BalasPadam
  6. saya suka:)thank u

    BalasPadam
  7. boleh tak saya nak copy karangan ni?

    BalasPadam
  8. Karangan ni x brpe bez .. N skit sgt jmlah ptah prktaan !

    BalasPadam
    Balasan
    1. ok la ni

      Padam
    2. karangan rangsangan memang 120 patah perkataan jelah -_-

      Padam
  9. karangan ini best saya nak copy lah

    BalasPadam
  10. KARANGAN YG BAGUS SAYA SUKA

    BalasPadam
  11. NYCE ESSAY................

    BalasPadam
  12. ya itz nyce essay

    BalasPadam
  13. eh bangang kau ni orang kafir ke ha

    BalasPadam
  14. boleh faham ke

    BalasPadam
  15. sy nak kopi krgn ni blh

    BalasPadam
  16. saya dah siap buat karangan saya dengan mengambil serba sedikit isi-2 dari karangan ini :")

    BalasPadam
  17. yes aq siap kejrje aq boleh tak lah aq kene pikir bnyk sngat bile nak hntr kat cikgu

    BalasPadam
  18. bolehkah saya ambil karangan yang cantik ni??
    TERIMA KASIH, TUAN~

    BalasPadam
  19. saya nak copy karangan ni

    BalasPadam
  20. Sya Puna Nak copy... Tq 4 ur essay

    BalasPadam
  21. FUCK LAH KAFIR

    BalasPadam
  22. copy this for my exam...^^

    BalasPadam
  23. Boleh tak saya copy karangan ini?

    BalasPadam
  24. boleh saya copy ini untuk exam.

    BalasPadam
  25. nak copy,,pleze....
    keja sek sye banyak...

    BalasPadam
  26. blh x klu nak copy...

    BalasPadam
  27. cikgu,boleh saya copy???

    BalasPadam
  28. terbaik!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

    BalasPadam
  29. biasa je krg ini

    BalasPadam
    Balasan
    1. ya,aq pun rasa krg ni biasa

      Padam
  30. ape niew 5 perengganje

    BalasPadam
  31. why are you people so rude.dont be so racial.even though u guys are stupid

    BalasPadam
  32. thanks....sy rasa karangan nii okey sangt

    BalasPadam
  33. KARANGAN INI SNGT BAGUSSSS.......

    BalasPadam
  34. nk salin karangan ni boleh??

    BalasPadam
  35. yep.. boleh salin

    BalasPadam
  36. cara nak copy , highlight benda yang nak dicopy , atau highlight langsung semua karangan , lepas tu . tekan ( ctrl + c ) . then , paste sahaja dimana mana :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. minta kebenaran copy text nie...
      hrp encik izinkan...

      Padam