Ahad, 2 Mei 2010

CONTOH PENUTUP(6)

Kajian mendapati rakyat Malaysia kurang berminat untuk membaca berbanding dengan aktiviti lain seperti hiburan. Berikan pendapat anda tentang langkah-langkah untuk memastikan minat membaca dalam kalangan rakyat negara ini semakin meningkat.

A1)Intihanya, terdapat pelbagai langkah yang boleh dilakukan untuk meningkatkan minat membaca dalam kalangan masyarakat di negara kita.
(Kesimpulan)

Harga buku di pasaran juga sepatutnya dikurangkan agar lebih ramai orang mampu membeli buku.
(Cadangan)

Sekiranya semua pihak berganding bahu, sudah pasti isu ini akan dapat diatasi dengan berkesan.
(Harapan)


Jelaslah bahawa untuk memastikan negara kita mencapai matlamat Wawasan 2020, kita terlebih dahulu perlu melestarikan minat membaca dalam kalangan rakyat di negara ini.
(Penegasan)

PERENGGAN LENGKAP

Intihanya, terdapat pelbagai langkah yang boleh dilakukan untuk meningkatkan minat membaca dalam kalangan masyarakat di negara kita. Harga buku di pasaran juga sepatutnya dikurangkan agar lebih ramai orang mampu membeli buku. Sekiranya semua pihak berganding bahu, sudah pasti isu ini akan dapat diatasi dengan berkesan. Jelaslah bahawa untuk memastikan negara kita mencapai matlamat Wawasan 2020, kita terlebih dahulu perlu melestarikan minat membaca dalam kalangan rakyat di negara ini.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan